Andy Goldsworthy’s ‘Stone River’

Across the street from Stanford’s Cantor Center for the Arts is this piece by Andy Goldsworthy.

It’s a stone wall, curvy like a river, in a pit.

It was built in 2001 by a crew of 8 from the UK. They are called ‘dry-stone wallers’ because they build walls without cement, which takes considerable skill.

The stones were salvaged from Stanford buildings destroyed in the 1906 and 1989 earthquakes.

It’s composed of around 6,500 stones, weighing a total of about 128 tons.

You can see other Bay Area works by Goldsworthy here and here.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: